21/6/13 Red Summer Party with Axwell

RedSParty13_RB6x3_v10

RED Summer PARTY

Rdeča vročica se vrača v prenovljeni poletni različici na prostem

Nepozabno dobrodošlico poletju bo že drugo leto zapored pripravil Black Pony, ki ponosno predstavlja prenovljeni format rdeče zabave; tokrat bomo v poletje zaplesali na prostem, pod zvezdami, v samem središču Ljubljane. Prvi headliner je že znan: k nam na zadnji dan šole, 21. junija, prihaja frontman Swedish House Mafie – Axwell. Zabave željna množica pa bo poleg house glasbe plesala tudi na trance ritme.

Že peta Red Party zabava

Letošnji Red Summer Party bo že peti v seriji rdečih zabav, ki so se v zelo kratkem času proslavile z vrhunskim izborom nastopajočih in brezhibno organizacijo, prejele pa so tudi številne domače in mednarodne nagrade za odličnost. Začelo se je pred dobrim letom in pol, ko je Black Pony Entertainment Group v Ljubljano pripeljal Davida Guetto in Afrojacka s Paris Hilton, nato pa je sledila pomladna edicija s francoskim house virtuozom Martinom Solveigom. Po pomladi je prišlo poletje in z njim kultni DJ med DJ-ji – Tiësto. Družbo mu je delal Calvin Harris, ki je ravno tisti čas razstreljeval globalna plesišča s hitom We Found Love. Leto dni kasneje si je z njim prislužil grammyja. Vročica poletja se je polegla in bil je čas za drugi Red X-mas Party – utrinke dogajanje si lahko ogledate tukaj. Da bi elegantno zaokrožili leto presežkov, so poniji v Ljubljano pripeljali prvega DJ-ja na svetu in tako je 10.000 obiskovalcev božič praznovalo nekoliko prej: vrtel jim je namreč Armin van Buuren. Sedaj je čas za novo zgodbo, nov format in novo lokacijo.

Prihajajo Axwell, Ørjan Nilsen in Aly&Fila

Osrednje ime letošnje zabave je nedvomno Axwell, ki je postavil standarde v plesni glasbi. Frontman najbolj odmevne trojice DJ-jev, ki je nedavno z zadnjim nastopom v Miamiju dokončno zaprla poglavje divjega pohoda elektronske plesne glasbe. Če samo spomnimo: Swedish House Mafia je leta 2011 podrla vse rekorde, ko je v manj kot desetih minutah razprodala več kot 20.000 vstopnic za Madison Square Garden v New Yorku. Njihova invazija globalne party scene je že pred leti iz vodilne medijske avtoritete na področju glasbe dobesedno iztisnila eno največjih priznanj v zgodovini glasbene scene: razvpita revija Rolling Stone je namreč na svoji naslovnici priznala, da so DJ-ji nove rock zvezde. Tako Axwell nadaljuje svojo kariero, kot jo je začel – solo. V zadnjih 2 letih je bil za grammyja nominiran kar dvakrat. S svojo založbo Axtone Records bo nadaljeval svoje glasbeno poslanstvo, nam pa bo ob začetku poletja serviral svežo porcijo plesnih bitov, s čimer bo Red Summer Party, skupaj z obiskovalci, odprl nov trend v plesni glasbi. Trenutno je to edini Axwellov potrjen nastop v tem delu Evrope, saj ga na bližnjih festivalih v tem času ne bo.

Za zadovoljstvo privržencev trance melodij bodo poskrbeli didžeji iz trance paketa. Množico bo ogreval evforičen duo Aly & Fila, egipčanska senzacija, ki se zelo hitro vzpenja na lestvici DJ Mag. Dvojec slovi po značilnem pozitivnem in lahkotnem zvoku, ki ga poznavalci primerjajo z imeni svetovnega kova kot so Armin Van Buuren, Paul Van Dyk in Ferry Corsten. Nase sta opozorila že leta 2003, ko sta se s hitom »Eye of Horus« povzpela na mednarodne klubske lestvice in navdihnila številne ustvarjalce tovrstne glasbe. Za svoje delo sta prejela nagrado Egypt Dance Nation of the Year na slavni ibiški podelitvi DJ nagrad ob boku Armina Van Buurena, Deadmau5a in Swedish House Mafie. Drugo trance presenečenje je neustavljivi Ørjan Nilsen, ki s progresivnimi ritmi odločno osvaja največje svetovne metropole. Norveški producent in DJ zelo rad eksperimentira in v svojih setih raziskuje temnejše in trše zvoke, njegovi remiksi pa navdušujejo imena kot so Armin van Buuren, Ferry Corsten, Markus Schulz, Above & Beyond, Cosmic Gate in mnogi drugi svetovno znani didžeji.

Organizator obljublja še nekaj skritih adutov, ki jih bo oznanjal sproti na spletni strani www.redparty.eu. Že sedaj pa je nakazana posodobljena pot slovenskega Red Party formata, ki ostaja zvest najhitreje rastočemu glasbenemu žanru v zadnjih 20 letih – elektroniki. Poleg svetovnih imen bomo v Sloveniji videli tudi nove obraze za mešalkami, ljubljence velikih DJ-jev, ki bodo to kmalu postali tudi sami. Z novimi upi bo Red Party slovenskemu plesnemu občinstvu predstavljal aktualne trende iz sveta trancea in housa.

Poletje v mestu se bo pričelo z veliko open-air zabavo do jutranjih ur

Organizator bo letošnjo lokacijo oživil s prostorsko razgibanimi detajli, ki bodo ponazarjali pravo urbano središče sredi Ljubljane ter hkrati odražali duh ostalih evropskih prestolnic. Letošnji poletni spektakel bo presegel dosedanje časovne okvire in zagotovil najdaljšo rdečo zabavo doslej. Metropolitanska zabava v središču Ljubljane se bo začela pod modrim nebom in končala pod zvezdami, nato pa bo Red Summer Party gibanje preplavilo celotno Ljubljano. Noč bodo organizatorji podaljšali z after party-ji v več ljubljanskih klubih, tako se bodo tudi tisti z največ energije lahko naplesali vse do jutranjih ur. Za obiskovalce Red Summer Party-bo vstop na after party-je prost.

Predprodaja se je začela!

Vstopnice v predprodaji so v omejenem številu na voljo po ceni 19 evrov za parter in 37 evrov za VIP izkušnjo, na voljo pa so na vseh prodajnih mestih Eventima. Zagotovite si svoj vstop v svet rdeče vročice pravočasno, saj bodo kasneje vstopnice dražje – 25 evrov za parter in 43 evrov za VIP.

Več informacij? www.redparty.eu.RED Summer PARTY